Най-големият доставчик на iPhone на Apple, компанията Foxconn Technology Group е

...
Най-големият доставчик на iPhone на Apple, компанията Foxconn Technology Group е
Коментари Харесай

Най-големият доставчик на iPhone е подложен на тежки данъчни проверки в Китай

Най-големият снабдител на iPhone на Apple, компанията Foxconn Technology Group е подложена на тежък данъчен одит в Китай, оповестяват международните организации, цитирайки китайските държавни медии. Обект на следствие са някои от основните дъщерни сдружения на групата, обвинени в нарушение на закони и разпореждания. 

Според информацията, китайският департамент за естествени запаси е провел следствия на място по отношение на потреблението на земята на предприятията на Foxconn в провинциите Хенан, Хубей и на други места. 

" Данъчните проверки и следствията за потребление на земята, провеждани от съответните отдели, се извършиват на всяко дружество, обвинено в нарушение на закони и разпореждания и те са естествена процедура, разяснява Джан Уеншън - заместник-декан на Тайванския проучвателен институт към университета в Ксиамен, представен от локалните медии.
 Най-големият снабдител на Apple Foxconn се отхвърля от градеж на плануван цех в Индия за $20 милиарда
Най-големият снабдител на Apple се отхвърли от градеж на плануван цех в Индия за $20 милиарда

Компанията ще изследва други благоприятни условия

По думите му " дъщерните сдружения на Foxconn са длъжни интензивно да сътрудничат на одитите и следствията и в случай че в действителност има нарушавания на законите и наредбите, те би трябвало да признаят грешките си, да одобряват наложените наказания и да ускорят взимането на нужните ограничения ".

Foxconn има стотици хиляди служители в Китай. Именно там е позиционирана и по-голямата част от производството на компанията.

През април тази година стана ясно, че тайванският милиардер и създател на компанията Foxconn Тери Гуо ще се кандидатира за президент на страната си. Той ще се бори да стане номинацията на най-голямата опозиционна партия - " Гоминдан " (KMT), която е и най-старата политическа мощ в Азия. За разлика от ръководещата Демократична прогресивна партия (DPP), KMT упорства за възстановяване на връзките с Китай.

Гуо също е на мнение, че само подобряването на връзките с Пекин може да донесе мир. Затова и съгласно него е " рисково " младежите да гласоподават за DPP, които слагат независимостта на острова преди всичко.

Коментарите му пристигнаха на фона на извънредно напрегнатите връзки както по оста Пекин - Тайпе - Вашингтон. Президентът на Тайван Цай Инг-вен отпътува на обиколка в Съединени американски щати, която разгневи ръководещите в Китай и те дадоха отговор с военни маневри.

Президентските избори ще се проведат през 2024 година.
 Основателят на Foxconn желае да оглави Тайван
Преди произвеждаше iPhone, в този момент желае да е президент на родината си

Тери Гуо е един от най-богатите хора в родината си
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР